Henrik Murmann i Berlingeren om grundskyld

Alle betaler grundskyld!

I Berlingskes udmærkede leder fredag 15. maj, stod der, at ejerlejligheder er fri for grundskyld. Dette imødegås af Michael Thøgersen søndag 17. maj i læserbrev, at ejerlejlighedsejer også betaler.

Alle levende med fast bopæl i Danmark betaler grundskyld helt uafhængigt af ejerform, om man er ejer eller lejer eller andelshaver betales grundskyld. Meget få kan fritages f.eks. kollegier.

Som Berlingske tit har beskrevet, udløser et gennemsnitshus en årlig regning på 47.000 kr. alene i grundskyld – med udsigt til 98.000 kr. på Frederiksberg. Regningen for en lejlighed på Frederiksberg kan let være højere end grundskyld på et-to parcelhuse mange andre steder.

Berlingeren skrev også i lederen, at Liberal Alliance og Konservative kæmper imod stigende grundskyld. Den konservative del af betragtningen er godt nok svær at genkende som boligejer på Frederiksberg – landets største konservative kommune med landets suverænt højeste boligskatter.

Mens partifællerne på Christiansborg og i København bekæmper grundskylden, så gør den konservative gruppe med borgmester i spidsen på Frederiksberg så lidt som muligt og så sent som muligt. F.eks. har borgmesteren og hans gruppe to gange stemt imod forslag fra LA om at bremse grundskylden – og den smart markedsførte sænkning af SATSEN for grundskyld i år betyder reelt, at årets STIGNING blot blev lidt mindre end ellers.

Samtidig investerer den konservative styrede kommune lystigt i dyre bycykler, cyklende julemænd, et kæmpe kulturhus og stort svømmehalsbyggeri, som ingen har bedt om.

Interessant nok er folketingsmedlemmerne politisk ordfører Mai Mercado i byrådsgruppen på Frederiksberg, ligesom eks-partileder Lars Barfoed bor og er opstillet på Frederiksberg imod grundskyld på landsplan, men ikke på Frederiksberg.

Hvornår kommer der sammenhæng mellem, hvad Konservative prædiker på Christiansborg, og hvad partiet fører ud i livet i den tidligere højborg på Frederiksberg?

PS. Ejendomsværdiskat betales af alle som bor i egen bolig, fritaget er dog andelsejere,

Henrik Murmann

Edvard Glæsels Vej 6

Frederiksberg

One Reply to “Henrik Murmann i Berlingeren om grundskyld”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *