Kikset konservativ kampagne

På Frederiksberg har de lokale konservative taget afstand fra dele af moderpartiets meget omtalte STOP-kampagne.

Den interne strid skal jeg ikke blande mig i, selv om det da kunne være interessant at høre, hvad Mai Mercado mener. Hun er jo et stille kommunalbestyrelsesmedlem her på Frederiksberg og har en nøglerolle som politisk ordfører på Christiansborg…

Senest optræder partileder Søren Pape under overskriften “Stop tyvebanderne” og lover at arbejde for “et Danmark med færre indbrud, mindre frygt og hårdere straffe”.

Det lyder fint, men var det ikke under konservative justitsministre, at vi fik en politireform, der bragte betjentene længere væk fra borgerne og lukkede masser af politistationer over hele landet?

Her på Frederiksberg med over 100.000 indbyggere mistede vi vores selvstændige politi og lokale station, hvor politifolkene ellers havde godt kendskab til nærområdet, til borgerne og til såvel aktive som potentielle lømler.

I dag må vi nøjes med et lille kontor på en førstesal. Her er begrænset åbningstid, og betjentene skal også lige følge med i Vanløse og Valby. Ellers kan vi ringe til en digital central et eller andet sted.

For to år siden hørte vi så, at politiet i hovedstaden skulle afgive 200-300 mand til provinsen, men trods flere uopklarede drab, bl.a. ved Stjernen og på Finsensvej, var vores konservative borgmester passiv.

Sagen blev først taget op i lokalpressen af Venstre og Socialdemokraterne – og bragt ind i byrådssalen af Liberal Alliance, hvor en fodslæbende borgmester lige inden kommunalvalget overkom at sende et forkølet brev til justitsministeren.

I det lys kan det være svært at tage budskabet i de konservative lov-og-orden-annoncer helt alvorligt.

Henrik Murmann

Edvard Glæsels Vej 6

Frederiksberg

One Reply to “Kikset konservativ kampagne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *