Søg
Close this search box.

POLITIK

Mærkesager

Her kan du blive klogere på vores mærkesager.

Sænk det tårnhøje skattetryk

En mere værdig velfærd.

Retssikkerheden er under pres.

En grøn fremtid - helt uden skræmmebilleder.

Skattepolitik

Vores skattepolitik er klokkeklar. Ligeledes er vores plan for, hvordan vi vil sikre lavere skat i Danmark. Vi vil sikre flere penge til borgeren og dermed mere frihed til alle. Ingen skal betale skat af de første 7.000 kr. de tjener om måneden.

Den offentlige sektor

Vi mener i Liberal Alliance, at der er brug for en omfattende afbureaukratisering af den offentlige sektor. Unødvendige regler og papirnusseri skal skæres væk, og vi skal være langt bedre til at udvise tillid til medarbejderne.

Velfærdspolitik

Der skal være langt mere konkurrence og udlicitering i ældreplejen og på andre velfærdsområder, så vi kan få et marked for velfærdsydelser, hvor private udbydere kan komme ind. Hermed vil borgerne kunne tilvælge de bedste udbydere.

Kulturpolitik

Det er helt afgørende, at vi har en kulturpolitik, som skaber langt bedre vilkår for, at dansk kunst og kultur kan blomstre og berige danskernes liv. Et godt kulturliv er en forudsætning for, at vi kan have et stærkt, nationalt fællesskab.

Klimapolitik

Danmark skal skabe de grønne løsninger, som hele verden ikke blot roser, men efterligner. Vi skal i højere grad tænke internationalt udsyn ind i dansk klimapolitik, da atmosfæren er ligeglad med, om CO2’en kommer fra Danmark eller Kina.

Sundhedspolitik

Det er Liberal Alliances politik, at vi skal udvise langt mere tillid til de ansatte i sundhedsvæsenet. I dag er der alt for meget unødigt bureaukrati, som betyder, at medarbejderne skal bruge lang tid på at registrere og dokumentere deres arbejde.

Se mere om vores politik her.

Her er der 117 gode grunde til at stemme på Liberal Alliance. Dem finder du her.

Vores 2030 plan du finde her.